Sećaš li se zemljotresa?

#bacipriču 5

trol i žena, u pećini, zemlja se zatrese

 

Jednog lepog i sunčanog dana, žena je pošla da prostre veš. Bila je već umorna, radila je noćnu smenu u pekari, a kad je došla kući čekala ju je gomila posla. Umesto da legne da spava, morala je da kuva, sprema i pere. I tako, tek opran veš je krenula da stavi na sušenje.

Samo što je izašla iz kuće, osetila je kako se zemlja trese.

„Šta ovo bi?“ – pomislila je. Ali umor ju je toliko savladao da je mislila da joj se učinilo. No, kada je osetila da se zemlja ponovo zatrese shvatila je da je zemljotres.

„Šta da radim?“ – mislila je. „Šta se ono radi kad je zemljotres? Da pobegnem? Da se sakrijem? Ne smem da stanem ispod drveta… ne, to je za grom! Da se popnem na krov? Ne, to je za poplavu…“ i tako dok je ona razmišljala i razmišljala videla je kako sve njene komšije istrčavaju iz kuća. Svi su bili uplašeni. Potrčala je sa njima i sklonili su se iz naselja, da nešto ne bi palo na njih.

Kada se sve smirilo, vratili su se svojim kućama da vide kakvu štetu su pretrpeli. Nekome je cela kuća bila porušena, a nekome ni jedan crep nije pao. Sve je prosto bilo stvar sreće.

Žena je ušla u svoje dvorište i videla da je štrik za veš pao. Srećom, veš je nedirnut stajao u korpi. „Srećom nisam stigla da ga raširim.“ Pomislila je ona.

Ušla je u kuću, ali tamo je bilo mračno kao u pećini. Struje nije bilo, jer su sve bandere u okolini popadale od siline zemljotresa. Žena se obradovala, jer je to značilo da ne može više ništa da radi, te je legla i zaspala. Konačno se odmorila.

Sutradan, čim je stigla struja i internet, napisala je status na fejsbuku o zemljotresu. Ali ljudi su već zaboravili na taj strašni događaj. Niko joj nije verovao.

„Ti si jedan običan trol!“ – napisao joj je komentar nepoznati muškarac sa fb. Ona je samo uzdahnula, zatvorila laptop i krenula na posao, nova treća smena u pekari ju je čekala. Ionako nije ni znala šta znači biti trol.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.