O zlostavljanim muškarcima

Muškarci, ukoliko vas žena – vara (kurvetina raspala); ili je lepa, zgodna, doterana, našminkana, mirišljava (takvu ste hteli) pa se drugi za njom okreću (to vam već smeta); ako neće (ne želi, ne može, ne ume) da vam kuva/ pere/ pegla/ sprema; ako vam zvoca; ako vas bije (ima i toga); ako troši više nego što vi zarađujete; ako je uspešnija pa zarađuje više od vas (dešava se); ako je uvek i svime nezadovoljna; ako vam ne da; ako vas uslovljava; ako vas ne pušta u kafanu ili da se družite sa prijateljima ili posećujete svoje roditelje (braću, sestre);  ako je ružna, debela, ostarila (a vi želite lepšu, zgodniju i mlađu); ako vam pregleda poruke i slike u telefonu i špijunira vas na druge načine… nastavi spisak … IMAM REŠENJE!

Razvedite se! Nasilje nije odgovor. Nasilje nema opravdanje!

Komentatori (a pogotovo komentatorke) internet vesti da je muž prebio ženu, bila ona poznata pevačica, domaćica iz komšiluka ili bilo ko – nemojte da pravdate nasilje NIČIM! Ni time koliko je ona imala brakova ranije, ni njenom preljubom, ni zvocanjem, ni onom čuvenom „ko zna šta je ona njemu radila“. Ništa što bi zahtevalo batine, verujte mi!

Ne može niko da je bije zato što joj nije prvi, zato što se već udavala, zato što je „sama to tražila“. Ne može ni zato što je bio pijan. Ni zato što ga je probudila. Ne može. Ne sme! I tačka! Nema ALI. Jednostavno nema.

Ako je dobila batine, nije to zaslužila, nije kriva, kriv je NASILNIK. Zaslužila je razvod (ako je nešto neoprostivo, nebitno šta – svi mi imamo drugačiji prag tolerancije).

I nebitno je da li je ona nečija ćerka, sestra ili majka. Molim vas, nemojte kad komentarišete nasilje koristiti „razlog“ – ona je nečija ćerka, sestra ili majka. Šta ako nije? Ako nema oca, brata ili sina manje je vredna, ili nju smeju da biju jer nema ko da je brani??

Ponoviću – nasilje nema opravdanje! Nikad nije kriv onaj koji trpi. Uvek jedino i isključivo krivica je na nasilniku!

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.