Ko je Lili?

Lili je osoba, ženskog pola, dakle žena, nečija majka, nečija žena, nečija ćerka, nečija prijateljica, buduća pedagoškinja, trenutno domaćica, negovateljica bolesnog oca, vaspitačica maloletnog sina. Lili je pokušala da bude i trbušna plesačica, nije uspela, sticaj okolnosti, možda će se vratiti tome. Lili je feministkinja, više liberalna, manje radikalna. Lili piše dramske tekstove za decu i ima svoju ekipu klinaca koji to izvode na sceni i dobijaju čak i neke nagrade za to. Lili je snimila kratki film o teškoćama osoba sa invaliditetom da pronađu posao i taj film je dobio nagradu u Bukureštu na filmskom festivalu te tematike. Lili je blogerka i forumašica (samo na jednom forumu koji je malobrojan, ali pun pravih i iskrenih prijatelja).

Lili je fina i dobra, a dobar i lud su ponekad braća rođena.

Lili u sve veruje, sve prašta i zaboravlja. Lili je uvek tu kad zatreba. Lili se skloni u stranu kad vidi da nekom treba prostora i samoće.
Lili je malko poremećena, čim piše o sebi u trećem licu, ali tako joj je trenutno lakše.

Lili se zaljubila u pogrešnog čoveka. Udala se, dobila sina, razvela se.

Shvatila da je njena sudbina neko drugi, neko blizak, neko neočekivan. Slučajno ga srela, godinama kasnije. I rešila da prvi put u životu svoju sudbinu uzme u svoje ruke. Usudila se. Nije čekala da joj sreća padne s neba. Učinila je pravi izbor. Ispostavilo se da je taj čovek njena druga polovina. Neko čije se kockice u glavi savršeno uklapaju u njene kockice. Neko na čije rame može staviti glavu i osetiti kako perfektno tu pripada. Neko ko samo kroz jedan osmeh ili pogled razume njenu dušu. Lili je pretražila svemir dok nije pronašla sebe u njegovim očima.

Lili voli.

Lili hoda ulicom uzdignute glave jer zna da se nikom nije zamerila, da je niko neće popreko pogledati, da se o njoj priča, ali samo dobro i pozitivno, mada je nekad nazovu i glupavom Bosankom. Iako to nije. Bosanka.

Ako je nešto preskočila, moli vas sve da u komentarima dodate i svoje mišljenje. Neće se ljutiti čak iako bude nešto loše…

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.