Knjiga na slovo M

Mehanički anđeo

Mehanički anđeo, a zatim Mehanički princ i Mehanička princeza su prednastavci (ima li neki bolji izraz na srpskom? ovaj mi se uopšte ne dopada, oksimoroničan je, da ne kažem oksimoronski :D) serijala Instrumenti smrti Kasandre Kler. Ova trilogija ima naziv Paklene naprave. Prvo sam pročitala šest knjiga serijala o senolovcima i onda se vratila na ove ranije delove, i dobro sam uradila. Iako zvuči logično da se prvo čita ono što se ranije desilo, meni je ova obrnuta varijanta više prijala.

Instrumenti smrti su mi bili super, tako da sam uživala i u ovim knjigama hronologije senolovaca, jer su mi rasvetleli mnoga kasnija dešavanja. Iako se radnja dešava u XIX veku, neke od likova smo sretali i u kasnijim delovima, jednostavno, oni su vampiri, vešci ili vilenjaci, te žive stotinama godina. Već voljene i poznate likove upoznaćete u novom svetlu, mlađe, pa samim tim i drugačije nego sada. Neke događaje ćete tek posle ove knjige shvatiti. Prijalo mi je što sam znala ko će poginuti, a ko sasvim sigurno neće. Takođe i čija ljubavna veza će se prekinuti i zašto i sl.

Kasandra Kler po nekima spada u horor, ali ja je nipošto ne bih u taj žanr strpala. Više mi je neki YA, poput Sumrak sage (koju nisam čitala) ili Vampirskih dnevnika (koje sam počela pa su me smorili). Dakle, imate elemente horora, natprirodna bića, ali i ljubavne priče (nekoliko njih), po meni dosta zanimljivo štivo, pogotovo za one koji baš nisu ljubitelji pravih horora 🙂 Probajte, a ako ste čitali javite da li vam se dopalo.

Šta treba znati o knjizi:

Deo serijala –DA

Natprirodna bića – DA

Eksplicitan sadržaj – NE

POV – iz trećeg lica

Moja preporuka – DA

Ocena – 4

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.