5 stvari koje mrzim na fejsu

p.s. – nemojte me izbrisati sa liste prijatelja dok ne pročitate sve do kraja 😀

1. Ono kad (uglavnom žene) prave zajedničke profile. Nema mi ništa gore nego kad moja prijateljica ima profil koji deli sa svojim mužem ili dečkom. I kako sad ja da joj šaljem poruku? Kako ću znati ko je tu poruku pročitao i na nju odgovorio? Možda ona nema nikakve tajne pred svojim životnim partnerom, al možda ja imam tajnu sa njom, za koju ne želim da se zna. Onda su tu rođendani – kome je rođus, njoj ili njemu? Još gora je varijanta kad čestitaju sami sebi „mojoj ljubavi od srca“, u potpisu, ona sama. Užas!

2. Ljude koji svakih pola sata postavljaju slike ruža, nasmejanih beba, balona, oblaka i slične budalaštine uz propratni tekst: dobar dan želim svim svojim dobrim prijateljima nek crknu dušmani i slično. Ok, ok, otkrili ste da umete da stavite sliku, al nije FB radio stanica iz osamdesetih koja pušta želje, čestitke i pozdrave. Unormalite se, leba vam.

3. Novopečene roditelje koji obasipaju newsfeed slikama svoje bebe – sad se nasmešila, sad je podigla rukicu, vidi kako slatko plazi jezik, upravo je povraćala po meni i po sebi. Pa bljak. Znam da volite svoje dete, ali to ne znači da treba da nas ostale smarate njegovim pozama – budući maneken, ljubi ga majka. Isto važi za one sa kućnim ljubimcima.

4. One što imaju najskuplju opremu za fotografisanje, pa su umislili da su profi, te slikaju svakakve budalaštine i glume fotografe. Nekad je fotoaparat mogao da napravi 36 snimaka i to je bilo to. Tad su te fotografije nešto vredele. Danas napraviš hiljadu snimaka iste poze i i dalje si nezadovoljan, jer nešto nije ispalo ok. Ne valja ti svetlo, ugao je pogrešan, drvo se pomerilo baš kada si hteo da ga uslikaš…

5. Teoretičare zavera, religiozne fanatike, kvazi naučnike i istoričare koji postuju tekstove sa raznih kurira, telegrafa i ostalih đubrišta uz komentare tipa „ja to govorim već dvadeset godina, a niko me ne sluša, a sad je i dokazano da…“ (dalje smislite sami, nije teško, imate i vi takvih prijatelja).

Ali, najvažnije od svega što sam htela da vam kažem je da ste vi i samo vi vlasnici svog profila. Ako hoćete da ga oblepite slikama svoje dece i kučića, cveća iz svoje bašte ili ikonama, to je potpuno vaša stvar. Ukoliko vas pet članova porodice imate lozinke jedni drugih i pravite zajedničke profile sa bff, od volje vam. Verujete da nas truju sa zapada i želite svim svojim prijateljima da otvorite oči, slobodno to činite na svojim profilima. Želite li da koristite fejsbuk kao zbirku razglednica ili čestitiki, uradite to.
Nemam pravo ni ja niti bilo ko drugi da vam brani da se izražavate na bilo koji način. Internet je slobodna zona 😉 Moje je da li ću da kliknem like, share ili block, delete 😀

UŽIVAJTE,

jedan je FB.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.